SUGARED PANCAKE. For all the people out there who are gifted with a sweet tooth - remember this recipe! Or should I say "sentenced to live with a sweet tooth"? Because I personally try to avoid eating chocolate lately though I love it so much. Well, since that I need alternatives such as Kaiserschmarrn!
Die Menge reicht für zwei Personen bzw. Portionen...
200 ml Milch
120 g Mehl
1 TL Zucker
3 EL Rosinen (optional)
3 Eier
2 EL Butterschmalz/weiche Butter
Zubereitung...
1. Milch, Mehl, Zucker, Rosinen und 3 Eigelb zu einem glatten Teig verrühren
2. Die Eiweiße steif schlagen
3. Den Eischnee auf den Teig geben und vorsichtig unterheben
4. 1 EL Butterschmalz in einer Pfanne bei mittlerer Stufe erhitzen
5. Wenn das Fett heiß genug ist, den Teig hineingeben und 2 bis 3 Minuten braten, bis die Unterseite goldbraun ist. Vorsicht: Wenn der Kaiserschmarrn länger brät, brennt er an.
6. Den Kaiserschmarrn mit einem Pfannenwender umdrehen und von der anderen Seite goldbraun braten
7. Den Kaiserschmarrn mit 2 Gabeln in gut essbare Stücke zerreißen
8. Den zweiten Esslöffel Butterschmalz dazugeben und noch einmal ein paar Minuten lang braten. Ab und zu umrühren!
9. Den Kaiserschmarrn auf einen Teller geben und mit Puderzucker bestreuen. Zum Kaiserschmarrn passt Apfelmus, Preiselbeerkompott oder Pflaumenmus! Guten Appetit!
For two people or portions...
200 ml milk
120 g of flour
1 tsp sugar
3 tablespoons raisins (optional)
3 eggs
2 tablespoons ghee / butter, softened
Preparation ...
1. combine milk, flour, sugar, raisins and 3 egg yolks until you get a smooth mixture
2. Beat the egg whites until stiff
3. Add the beaten egg white to the mixture
4. Heat the butter with medium heat
5. When the oil is hot enough, pour the dough into the pan and fry it 2 to 3 minutes, until the underside is golden brown.
6. Turn the pancake with a spatula and fry on the other side until it's golden brown
7. tear the pancakes with two forks in good edible pieces
8. add the second tablespoon of ghee and again fry for a few minutes. Turn over sometimes!
9. Place the pancakes on a plate with powdered sugar. Eat it with apple purée, cranberry or plum jam! Bon Appetite!
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